Nezáväzná konzultácia zadarmo

Nechajte nám prosím Váš kontakt. Radi sa s Vami porozprávame o Vašich potrebách a odpovieme na Vaše otázky. 

Prosím, zadajte tel. číslo vo formáte 0905 000 000
Prosím, zadajte email vo formáte vasemail@email.com
Ako získať úver pre podnikateľov na obchodné priestory

Ako získať úver pre podnikateľov na obchodné/nebytové priestory

Byť súkromný podnikateľ, ktorého firma slušne vynáša, je viac ako len príjemné. Iste nám dáte za pravdu, že v očiach ostatných to niekedy môže vyzerať jednoducho. Veď stačí pracovať a následne si užívať plody svojej práce. Áno. Ale čo všetko za tým je, si človek ani nedokáže predstaviť. Len tí, ktorí podnikajú, vedia, koľko úsilia i financií si vyžadujú podnikateľské začiatky a napokon i celá podnikateľská činnosť, aby sa stala úspešnou. Väčšina začínajúcich podnikateľov sa prioritne sústredí na získanie financií, ktoré investuje do samotného podnikania a až sekundárne rieši financie na podnikateľské priestory. Preto sa často podnikatelia uchýlia k alternatíve prenájmu priestorov na podnikanie. Niekedy je to výhodou, inokedy zas nie. V prípade, že máte záujem o kúpu obchodného resp. iného nebytového priestoru na podnikanie, ale momentálne naň nemáte dostatok financií, je tu pár možností ako si ich zabezpečiť. Jednou z možností je získať hypotekárny úver na účel kúpy nehnuteľnosti pre vykonávanie podnikateľskej činnosti. Druhou stranou mince je, že ak náhodou nejakú podmienku pre získanie úveru nespĺňate, radi by sme vám ponúkli jednoduché riešenie využitím našej rent-to-own služby, teda prenájom nehnuteľností s možnosťou neskoršieho odkúpenia.

Rent-to-own, férová cesta k vlastným priestorom na podnikanie.

Rent-to-own, férová cesta k vlastným priestorom na podnikanie.

POSUDZOVANIE BONITY

Banka si vás preverí na základe viacero kritérií. Najviac záleží na druhu vášho podnikania, jeho dĺžke a na vašich ziskoch, teda výške príjmu. Banka si potrebuje byť istá, že ste dôveryhodný a seriózny, takže je pre ňu dôležité aj to, aké máte vzdelanie, vek, vaša finančná minulosť, či nie ste dlžníkom, či si poslušne splácate všetko, čo máte, počet žiadostí o hypotéku, o pôžičky a pod.

Výška úveru na podnikateľské priestory na rozdiel od klasickej hypotéky na bývanie sa pohybuje v rôznych bankách rôzne. V slsp je to napríklad do 50 000 eur, v iných vám môžu poskytnúť aj 500 000€. Splatiť takýto úver však musíte do 5 alebo výnimočne do 10-15 rokov.

VÝŠKA PRÍJMU ROZHODUJE

Výška príjmu je pri akejkoľvek žiadosti o úver či o pôžičku kľúčová. Ráta sa z daňového základu a z obratov podnikateľa. Každá banka má svoju vlastnú metódu, ako vypočíta výšku príjmu. Závisí to aj od toho, v akej oblasti podnikáte, ako dlho a aký obrat dosahujete.

DOKLADOVANIE PRÍJMU

Podnikateľ musí dokladovať svoje príjmy daňovým priznaním a nielen za posledný rok, ale za posledné dva, dokonca tri roky. Dokladovať zisky môžete aj na základe ročného obratu. Noví podnikatelia môžu požiadať o úver až po podaní daňového priznania, aby banka mala ako overiť ich činnosť. Minimálna dĺžka podnikania je v každej banke iná, v slsp je to 6 mesiacov v účtovnom období, v Poštovej banke alebo UniCredit až 2 roky.

Ku každému žiadateľovi banka pristupuje individuálne a teda to, že podnikáte dlhodobo vám nemusí hneď zaručiť 100% úspešnosť schválenia úveru. Naopak, ak podnikáte krátko, nemusíte automaticky hádzať flintu do žita a o nič sa ani nepokúšať. Za skúšku spravidla nič nedáte, môžete len získať. V prípade, že napriek všetkému úsiliu a dokladovaniu by vám banka prehlásila, že ešte potrebujete čas na skvalitnenie vášho podnikania, aby ste úver získali, nemusíte kúpu obchodného priestoru odkladať, ak máte možnosť napríklad výhodne priestor odkúpiť. Môžete tak urobiť ihneď za pomoci našej služby. Priestor vám okamžite zafinancujeme a na jeho vyplatenie vám dáme čas pokojne aj niekoľko rokov. Vďaka nám si zafixujete rovnakú cenu nehnuteľnosti po celú dobu, až kým na ňu získate potrebné financie. Čakať na úver a popritom sa prizerať, ako cena vašej nehnuteľností stúpa, sa naozaj neoplatí, čo poviete? S nami sa tomu môžete šikovne vyhnúť.

Doprajte si podnikanie vo vlastnom bez čakania a papierovačiek. Neváhajte nás kontaktovať. Sme pripravení vám pomôcť v prípadnej nepriaznivej finančnej situácii. Obrátiť sa nás môžete kedykoľvek budete potrebovať nehnuteľnosť okamžite užívať, ale financie na jej kúpu vám vychádzať nebudú. Sme tu pre vás, pretože držíme s vami.

« späť na všetky články