Nezáväzná konzultácia zadarmo

Nechajte nám prosím Váš kontakt. Radi sa s Vami porozprávame o Vašich potrebách a odpovieme na Vaše otázky. 

Prosím, zadajte tel. číslo vo formáte 0905 000 000
Prosím, zadajte email vo formáte vasemail@email.com
Nestíhate splácať svoju nehnuteľnosť a nechcete o ňu prísť?

Nestíhate splácať svoju nehnuteľnosť, no nechcete o ňu prísť?

Túžba po vlastnom bývaní nás láka tak veľmi, že siahame po úveroch, ktoré splácame častokrát celých 30 rokov. Ceny nehnuteľností sa raketovo zvyšujú aj napriek neistej dobe. Hoci banky dnes už nútia k tvorbe rezerv a poskytujú hypotekárny úver maximálne do 90 % z hodnoty vašej nehnuteľnosti, aj tak sa stávajú situácie, kedy proste rezervy na splátku úveru nestačia. Vysoké zadĺženie potom vedie k omeškaniu splátky úveru.

Častokrát v túžbe po novom aute, rekonštrukcii či exotickej dovolenke, siahame po lízingu či spotrebnom úvere. A práve to je dôsledok mnohých finančných problémov, keďže pôžičky sa poskytujú na kratšiu dobu a s vysokým úrokom. Zrazu prídu nečakané výdavky, strata zamestnania, či choroba. Ak toto náročné obdobie nedokážete preklenúť z úspor alebo poistenia, črtá sa veľký problém. Ako si teda pomôcť, ak splátka úveru je zrazu príliš vysoká?

Férová ochrana nehnuteľností.

Férová ochrana nehnuteľností.

Komunikujte a k omeškaniu splátky úveru nemusí dôjsť

Ak ste sa už dostali do situácie, kedy vám príjem nestačí na zaplatenie splátok hypotéky, pôžičky či kreditnej karty, nemusíte hneď svoj majetok predávať. Prvým krokom je komunikácia s bankou či spoločnosťou, ktorej dlžíte finančné prostriedky. Tak k omeškaniu splátky úveru ani nemusí dôjsť. Informujte sa o možnostiach hneď na začiatku. Čím viac ste v omeškaní, tým väčší môže byť problém. Banka vám môže ponúknuť predĺženie splatnosti úveru a tým zníženie mesačnej splátky, odklad splátky, dokonca i odpustenie časti nesplateného príslušenstva úveru alebo jeho refinancovanie. Vždy sa prihliada na doterajšiu platobnú disciplínu a váš prístup k riešeniu problému.

Získajte čas na zlepšenie finančnej situácie

Pamätajte však, že banka zo zmluvných podmienok nie je povinná vám poskytnúť akýkoľvek ústupok. Práve preto je tu naša služba férova ochrana nehnuteľností, vďaka ktorej získate potrebný čas na doriešenie vašej finančnej situácie, nestratíte pritom svoje pohodlie a najmä svoju nehnuteľnosť.


Pre viac informácií nás kontaktujte prostredníctvom kontaktného formulára na našej webovej stránke, telefonicky alebo emailom.

Viac na www.bizpartnerfinance.com


« späť na všetky články